Kitesurfing Festival at DrepanoFestival Kitesurfing στο Δρέπανο

RESULTS
Freestyle Men
1st Ben Bowd (blue-black eagle)
2nd Tom Charlton (blue-orange eagle)
3rd Lycurgus Neophyte (orange eagle)

Η οργάνωση του Festival “μύριζε υπέροχα” από μακριά, από εκείνη την στιγμή που στο parking μας είπαν “παρακαλώ αν θέλετε περιμένετε να σας μεταφέρει το βανάκι (της Avis) στο σημείο διεξαγωγής…”.

Η παραλία γεμάτη με θεατές, άλλοι ξαπλωμένοι στα poof των εταιριών, άλλοι καθισμένοι πάνω στα δέντρα με θέα από ψηλά, άλλοι στις πολυθρόνες και τους καναπέδες των χορηγών και άλλοι ξαπλωμένοι στις πετσέτες τους (οι πιο άτυχοι στο θέμα άνεσης).

Freestyle Women
1st Maria Agriogianni (purple eagle)
2nd Vasiliki Papageorgiou (blue-black eagle)
3rd Nelly Vergopoulou (orange eagle)

Old School
1st Leonidas Spyropoulos
2nd Dimitris Rodopoulos
3rd Peter Vassiliou

Surfboard
1st Tom Charlton
2nd Alexandre Kuzolitz
3rd Christos Anagnostou

Twintip Board
winner Dimitris Softas

xsa.gr
Για την μεγαλύτερη ασφάλεια των παρευρισκόμενων η παραλία ήταν χωρισμένη στα δύο, αριστερά οι αθλητές, δεξιά οι λουόμενοι. Βέβαια, όποιος θεατής ήθελε να πάρει μάτι από κοντά τις κορμάρες των αθλητριών και των αθλητών ή ήθελε να δει όλο το set up ενός kitesurfer μπορούσε με πολύ προσοχή να μεταβεί κάτω από τον φάρο, το σημείο που ήταν όλοι οι αετοί φουσκωμένοι απλωμένοι και όλοι οι αθλητές συγκεντρωμένοι.

Η πρώτη μέρα ήταν έκπληξη και τα ξόρκια για αέρα έπιασαν, με αποτέλεσμα να φυσάει ένα τσακ πιο έντονα. Οι μικρότεροι αετοί έκαναν την εμφάνιση τους, οι riders έπιασαν τα όρια τους και τα πρώτα heats στο freestyle men ξεκίνησαν τόσο έντονα, ώστε οι θεατές απόλαυσαν θέαμα που δύσκολα μπορείς να βρεις.

Συνέχεια είχε το Old School style με το θέαμα να μας απογειώνει όλους, ενώ οι αγώνες της πρώτης ημέρας κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα! Επίσης, μέχρι αργά το βράδυ κράτησε και το BBQ, αφού το event μετά τους αγώνες μετατράπηκε σε beach party με μουσικάρα και ποτάρες!

Δεύτερη μέρα Κυριακή και το βανάκι στη θέση του να μεταφέρει τον κόσμο με extreme διάθεση στο πιο hot spot του καλοκαιριού !

Οι συνθήκες του αέρα ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικές, η συνέχεια του Freestyle Men είχε ήδη ξεκινήσει, οι αθλητές τα έδωσαν όλα, ενώ ο Ben Bowd και ο Tom Charlton είχαν πάρει τις 2 από τις 3 θέσεις για το τελικό heat!

Στην αναμέτρηση για την 3η θέση του τελευταίου heat ο Δημήτρης Σοφτάς και ο νεότερος Λυκούργος Νεοφώτιστος έδωσαν έντονη μάχη με πολύ ενδιαφέρον, όμως μια άτυχη στιγμή του Σοφτά με την μπότα του να ξεκολλάει από την σανίδα τον έβγαλε εκτός συναγωνισμού!

Οι τρείς αθλητές της τελικής μάχης είναι ο Ben Bowd, ο Tom Charlton και ο Λυκούργος Νεοφώτιστος και επειδή τα λόγια είναι περιττά μπορείτε να δείτε παρακάτω το video της μάχης!
Αποτελέσματα:
1ος Ben Bowd (μπλε-μαυρο αετός)
2ος Tom Charlton (θαλασσί-πορτοκαλί αετός)
3ος Λυκούργος Νεοφώτιστος (πορτοκαλί αετός)

Σειρά στο Freestyle είχαν οι γυναίκες, που μας εντυπωσίασαν όχι μόνο με την παρουσία τους άλλα και με τις ικανότητές τους. Η τελική μάχη δόθηκε μεταξύ της Μαρίας Αγριόγιαννη, της Βασιλικής Παπαγεωργίου και της Νέλης Βεργοπούλου.
Όλη η μάχη έχει καταγραφεί στο παρακάτω video… και αξίζουν πολλά μπράβο οι κοπέλες, για το μαναδικό θέμα που μας πρόσφεραν. Απο εμάς συγχαρητήρια Μαρία, Βασιλική και Νέλη!

Αποτελεσματα:
1η Μαρία Αγριόγιαννη (μωβ αετός)
2η Βασιλική Παπαγεωργίου (μπλε-μαυρο αετός)
3η Νέλη Βεργοπούλου (πορτοκαλί αετός)

Στο Old School o Λεωνίδας Σπυρόπουλος δεν σταμάτησε να “πετάει” και πήρε την πρωτιά, ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση πήραν ο Δημήτρης Ροδόπουλος και ο Πέτρος Βασιλείου!

Στο course race οι riders εντυπωσίασαν με τους αετούς σηκωμένους και έτοιμους στην γραμμή εκκίνησης περιμένοντας το σήμα του αλυτάρχη με το jet ski, η τριγωνική διαδρομή γέμισε την θάλασσα με τους 70 και πλέον αθλητές να τρέχουν για την πρωτιά.

Οι νικητές με Surfboard ήταν:
1ος Tom Charlton
2ος Alexandre Kuzolitz
3ος Χρήστος Αναγνώστου

Eνώ στο twintip Board νικητής ήταν ο Δημήτρης Σοφτάς!

Οι αγώνες έλιξαν αργά το απόγευμα ενώ μετά ακλούθησε η απονομή των μεταλλίων και των δώρων !

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι καθ’ όλη την διάρκεια και των δύο ημερών οι θεατές μπορούσαν να δοκιμάσουν να κάνουν SUP, Windsurf και Kiteboard υπό τις οδηγίες της σχολής No Work! Εμείς βρήκαμε την ευκαιρία και δοκιμάσαμε να κάνουμε Sup με ένα σκάφος της Slingshot και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα…!!!

Το xsa.gr θέλει να ευχαριστήσει και να πει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους του διοργανωτές και τους τοπικούς φορείς για την άψογη συμπεριφορά και την τέλεια οργάνωση, να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους/τις αθλητές/ριες που διαγωνίστηκαν και πρόσφεραν μοναδικό θέαμα, πολλά μπράβο στους χορηγούς για την προσφορά τους σε υπηρεσίες και προϊόντα. Συγχαρητήρια επίσης, που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους Ναυαγοσώστες και όλο το team του rescue boat διατήρησαν την οργάνωση σε ένα υψηλό επίπεδο και οδήγησαν το festival σε μία ομαλή λειτουργία!

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ :Λουκουμοποιϊα ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ EVEREST, ΛΟΥΞ, G-FORCEBOARDS, DAKINE, COFFEEISLAND, SONYACTIONCAM, BELEHASTRANSFERS, SLINGSHOT, NOWORKKITESCHOOL, SUNPOCKET/Οπτικά Ζωγοπούλου-Καζάκος, TITAN, ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:ALLISTO Spa, ΑΣΚΟΥΝΗΣ Security, RITCH BITCH POOR DOG, AVIS, CARAVEL, CARNA, FUNBAG, Ν.Ο.Π.,MIRASOL, ΔΙΗΧΟ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: OTE TV, xsa.gr, Mojo Radio, patrasevents.gr, Εφημερίδα Πελοπόννησος

xsa.gr